Teräspalveluyhtiö Feon laajentaa toimintaansa yrityskaupalla – Akaa Steel vahvistaa yhtiön tuotevalikoimaa

Tiedote 01.11.2021 10:40

Kotimainen teräspalveluyhtiö Feon on ostanut suomalaisen teräspalvelukeskus Akaa Steelin, jonka erikoisalaa on ohutlevyteräksen tukkumyynti ja leikkaus. Yrityskaupan tarkoituksena on laajentaa Feonin tarjontaa ja auttaa yhtiötä kasvamaan yhdeksi Suomen johtavaksi teräspalvelualan yritykseksi.

Kotimaisella terästukkumarkkinalla tapahtuu virkistävä muutos. Teräspalveluyhtiö Feon on pirkanmaalaisen teräspalvelukeskuksen Akaa Steelin uusi omistaja. Lokakuussa tapahtuneen yrityskaupan myötä Feon laajentaa tuotevalikoimaansa teräsohutlevyihin vakio- ja määrämittaisilla tuotteilla.

“Feon on tehnyt jo aiemmin yhteistyötä Akaa Steelin kanssa ja nyt toteutunut yrityskauppa on meille luonnollinen askel kohti parempaa kokonaisuutta. Meillä on samalla hyvä mahdollisuus kasvattaa ohutlevytuotteiden myyntiä oman myyntiorganisaation toimesta, kun voimme tarjota asiakkaillemme entistä laajempaa tuotevalikoimaa”, Feonin toimitusjohtaja Petri Kalliokoski taustoittaa.

”Feon on kotimaisena perheyhtiönä varmasti hyvä omistaja Akaa Steelille ja heillä on myös resursseja kasvattaa ja kehittää liiketoimintaa tulevaisuudessa merkittävästi”, lisää Akaa Steelin toimitusjohtaja Pekka Neejärvi.

Akaa Steelin toiminta säilyy nykyisenä eikä osakekauppa tule aiheuttamaan henkilöstömuutoksia. Omistajavaihdos ei vaikuta olemassa oleviin asiakas- tai toimittajasuhteisiin.

Akaa Steel monipuolistaa Feonin tarjontaa entisestään

Matkalla yhdeksi Suomen johtavista teräspalvelualan yrityksistä Feon toivoo palvelevansa laajasti kotimaisia asiakkaita kattavalla tuote- ja palveluvalikoimalla. Akaa Steelin kanssa solmittu yrityskauppa on jatkumoa vuosina 2020 ja 2021 toteutuneille yrityskaupoille, kun Feon osti AluSteelin osakekannan sekä Kontinon liiketoiminnot.

”Tehtyjen yrityskauppojen myötä olemme saaneet todella laajan tuote- sekä palveluvalikoiman, ja olemmekin kasvaneet useassa tuoteryhmässä markkinajohtajan asemaan. Jatkossa tulemme kehittämään toimintaamme entisestään, jotta voimme palvella asiakkaitamme vieläkin paremmin ja kokonaisvaltaisemmin”, kertoo Feonin toimitusjohtaja Petri Kalliokoski.

Laajemman tuotevalikoiman myötä Feon pystyy tarjoamaan asiakkailleen mahdollisuuden tehdä keskitettyjä ostoja ja tulevaisuudessa valikoimasta tulee löytymään entistä laajemmin asiakaskohtaisia räätälöityjä tuotteita ja palveluita.

Lisätietoja:

Petri Kalliokoski, toimitusjohtaja, Feon Oy
petri.kalliokoski@feon.fi
+358 40 135 4950

Pekka Neejärvi, toimitusjohtaja, Akaa Steel Oy
pekka.neejarvi@akaasteel.fi
+358 50 360 9235

Feon Oy on markkinoiden suurin kotimainen teräspalveluyhtiö, jonka tavoitteena on tarjota asiakkailleen kattavaa ja sujuvaa terästuotteiden toimitusta ja palvelua Suomen markkinoilla. Feonin asiakkaita ovat kone- ja laitevalmistuksen sekä teräsrakentamisen ammattilaiset. Feon kehittää suomalaista teollisuutta digitalisoimalla palveluja ja toimintatapoja. Feon-konserniin kuuluu Uudessakaupungissa toimiva tytäryhtiö AluSteel Oy. Yhdessä Feon ja AluSteel muodostavat noin 170 miljoonan liikevaihdon ja työllistävät Suomessa noin 220 henkilöä. Feonin omistaa suomalainen perheyhtiö Onvest Oy.

Lisätietoja: www.feon.fi

Akaa Steel Oy on ohutlevytuotteiden tukkumyyntiin ja leikkaukseen erikoistunut yritys. Vuonna 2007 perustettu teräspalvelukeskus sijaitsee Akaan Toijalassa Etelä-Pirkanmaalla.

Lisätietoja: www.akaasteel.fi