Feon on Suomen ainoa Raex®-teräksen jälleenmyyjä

Jos etsit Raex®-levyjen jälleenmyyjää, olet oikealla sivulla. Suomessa valmistettavaa Raex®-kulutusterästä saa suomalaiselta tukkurilta, meiltä Feonilta. Laadukas Raex®-teräs on ollut osa kattavaa teräsvalikoimaamme vuoden 2021 alusta, jolloin Kontinon teräsliiketoiminta liittyi osaksi Feonia.

Vaikka Raex®-levyt ovat tuoreehko lisäys tuotejoukossamme, on Raex® koko Suomen markkinoilla tuttu jo useamman vuosikymmenen takaa. Pitkä tuotekehitys ja tasalaatuiseksi tunnettu teräs on tehnyt Raex®-levyistä ikään kuin standardin Suomessa.

Raex®-teräksen merkittävin ominaisuus on sen kovuus. Raex® on suunniteltu erityisesti kulutuskestävää materiaalia vaativiin käyttökohteisiin, kuten kaivosteollisuuden, tienrakennuksen ja maatalouden koneisiin ja laitteisiin. Erinomaiset konepajaominaisuudet ja laaja tuoteportfolio mitta-alueineen varmistavat, että Raex®-tuotteista löytyy vaihtoehto lukuisiin käyttötarkoituksiin.

Feonilta löytyy kattava Raex®-tuotevalikoima

Meillä on laaja varastovalikoima – yli 30 erilaista mitta- ja laatuyhdistelmää – Raex®-teräslevyjä valmiina toimitukseen. Esimerkiksi Raex® 400 -levyistä varastostamme löytyvät mitat 2500 x 6000 mm, 1500 x 3000 mm, 1500 x 6000 mm ja 1500 x 2500 mm. Meiltä saat siis Raex®-terästä tarvittaessa hyvinkin nopeasti.

Mikäli hallissamme ei ole valmiina tarkoituksiisi sopivaa levyä, selvitämme mahdollisuuden tilata levyt Raex®-tehtaalta. Tehtaan toimitusaika on sekin suhteellisen nopea ja mittavalikoima kattava. Raex®-tuotanto-ohjelmasta löytyvät paksuudet aina 2–80 millimetriin ja leveydet 870–3 200 millimetriin.

”Asiakkaitamme kiinnostaa eniten, miten levyjä on saatavilla ja millainen mittavalikoima niistä löytyy – hintaennusteen lisäksi, tietenkin. Meidän varastollamme levyjen saatavuus on todella hyvä ja mittojakin riittää moneen lähtöön. Tarvittaessa täydennystä saadaan Raex®-tehtaalta”, Feonin levy- ja leikemyynnin johtaja Teemu Antila täydentää.

Raex®-teräs on tehty kestämään

Hyvän varastosaatavuuden ohella Raex®-levyjen merkittävä etu on niiden tasalaatuisuus. Vaihtelut levyjen kovuudessa ovat hyvin pieniä: tuotantotietojen mukaan yli 88 % tuotetusta Raex®-kvarttolevystä pysyy ±10 brinellin rajoissa teräslaadun keskimääräisistä kovuustasoista. Tämä tuo ennustettavuutta tuotteen prosessointiin sekä konepajoilla että loppukäytössä.

”Raex®-tuotteiden käytettävyys on huippuluokkaa niin leikkauksen, särmäyksen kuin hitsauksenkin osalta. Esimerkiksi levyjen särmäyksessä pienen kovuusvaihtelun ja tiukan paksuustoleranssin huomaa vähäisenä parametrien säätämisenä. Tasalaatuisuus lisää luonnollisesti tuotteiden käsittelyn kustannustehokkuutta”, Antila kuvaa.

Suorakarkaistussa Raex®-teräksessä myös pinnanlaatu on erittäin hyvä, mikä tulee esiin paitsi tuotteen ulkonäössä, myös sen erinomaisessa laserleikattavuudessa. Levyn prosessointi on kustannustehokasta ja leikkausjäljen laatu erinomainen. Raex®-teräs täyttää myös lukuisat jo lopputuotteiden suunnittelussa määritellyt ja käyttäjiäkin kiinnostavat kulutuksenkestolle asetetut vaatimukset.

”Asiakkaamme ovat hyvin perillä Raex®-levyjen soveltuvuudesta hankkeisiinsa, eikä laadukkaaksi tunnetun tuotteen valintaa juuri tarvitse perustella loppukäyttäjällekään. Tekniset tiedot ja ohjeet Raex®-levyjen prosessointiin ovat myös saatavilla vaivattomasti, mikä vähentää tuotantoteknistä suunnittelutyötä”, Antila sanoo.

Feonilta saat paitsi tuotteet, myös palvelut

Meillä on hyvin laaja kulutuslevyjen valikoima, minkä lisäksi tarjoamme levyihin esikäsittelypalveluita, kuten esimerkiksi sinkouksen, suojamaalauksen tai katkomisen pienempiin kokoihin. Yritysasiakkaamme saavat meiltä nopeasti paitsi tarvitsemansa Raex®-levyt, myös muut terästuotteet. Suuren tuotevalikoimamme ansiosta voimme tehdä kattavia kokonaistoimituksia.

Suurin osa Raex®-tuotteistamme varastoidaan muiden levytuotteidemme kanssa Uudessakaupungissa, jossa myös tuotteiden esikäsittely tapahtuu. Kesällä 2022 rakennetussa kvarttolevykatoksessa tuotteet säilyvät säältä suojassa, ilman ruostumavaaraa, ja modernien käsittelylaitteiden ansiosta niiden erinomainen laatu pysyy alusta loppuun.

Niin Raex®-levyt, muut terästuotteet kuin esikäsittelypalvelutkin voit siis tilata suomalaiselta sertifioidulta Raex®-jakelukumppanilta. Palvelemme kaikenkokoisia terästä tarvitsevia yritysasiakkaita ympäri Suomen.

Tutustu Raex-tuoteperheeseen www.raexsteel.fi tai ota yhteyttä myyntiimme!