Feonin rakennusjärjestelmät vahvasti mukana REDIssä

Kalasatamaan syksyllä 2018 nousevaan REDIn kauppakeskukseen avautuu 60 000 neliömetriä urbaania liiketilaa. Kauppakeskuksen massiiviset, lasiset ulkopinnat rakentuvat hyvää vauhtia Feonin toimittamien alumiini- ja teräsrunkojen ympärille.

“Meidän roolimme REDIn hankkeessa on palvella metallirakentamisen asiakkaita. Feonilta tulee käytännössä kaikki, mikä pitää lasin seinällä. Oli se sitten alumiinia tai terästä, meiltä löytyy koko paletti aina tarjouslaskelmaa, materiaalivalintoja, konsultointia ja jatkojalostusta myöten”, kertoo Mika Kortelainen, metallirakentamisen liiketoimintapäällikkö.

Feonin asiakkaat toimittavat REDIin etupäässä lasi-, julkisivu- ja ikkunapintoja. Tässä vaiheessa hanketta työmaalle toimitetaan erityisesti rakennuksen ulkovaippaan liittyviä elementtejä. Ikkunoihin, oviin ja seinäpintoihin liittyy yhä enemmän paloturvallisuuteen ja energiatehokkuuteen liittyviä määräyksiä, jotka ohjaavat niin suunnittelua kuin rakentamista.

“Meiltä löytyy tiukentuneisiin vaatimuksiin markkinoiden parhaat ratkaisut. Tuotteiden pitää olla testattuja ja dokumentoituja. Valveutuneet asiakkaamme voivat olla hyvin luottavaisia, että meiltä saa nopealla toimitusajalla vaatimukset täyttäviä tuotteita määrämittaan toimitettuna”, Kortelainen sanoo.

Paloturvallisia liukuovia parkkihalleihin, kauppakeskuksiin ja sairaaloihin

Myös paloturvallisuuteen kiinnitetään isoissa julkisissa tiloissa erityistä huomiota. Hätätilanteessa palo-ovien on pidettävä vapaana riehuvaa tulta aisoissa jopa 60 minuutin ajan. “REDIin on toimitettu tähän mennessä lasiseinärakenteita, savunpoistoluukkuja, palorakenteita, paloluokitettuja ovia ja -seiniä sekä uutena tuotteena paloliukuovia.”

Paloliukuovet sijoittuvat pääasiassa valtaisaan, maanalaiseen parkkihalliin. Tyyppihyväksytty paloliukuovi asennetaan automaattiliukuoviin, jotka ovat julkisia tiloja rakentaessa saranaovia näppärämpi vaihtoehto. Paloturvallisia liukuovia tullaan jatkossa toimittamaan myös suuriin sairaalahankkeisiin ympäri maata. Sairaaloissa automaattiliukuovien tarve on suuri hygieniavaatimusten, helpon liikkumisen sekä korkean paloluokituksen takia.

Kalasatamassa vilkas vuosi edessä

Kalasataman työmaa on haasteellinen, sillä alue on tiuhaan liikennöity solmukohta itäisen ja läntisen Helsingin risteyksessä. Tavarantoimitukset ja asennukset on aikataulutettu tarkkaan, ja aikatauluista on pidettävä tiukasti kiinni.

“Talvi lähestyy, ja lasiset ulkoseinät pitää saada kiireesti umpeen”, Kortelainen kertoo. “Sitten siirrytään sisäpuolelle, jossa eteen tulee paljon palorakenteita, lämpöä eristäviä seiniä ja tuhansia palo-ovia. Projekti jatkuu meidän puolestamme vielä siis pitkään.”