Metallirakenteilla ja lasipinnoilla näyttävyyttä

Julkisivu näyttelee suurta roolia sekä uudiskohteissa että saneerauksissa. Feon toimittaa metalliurakoitsijoille Schücon alumiinirakennusjärjestelmiä ja Jansenin teräsrakennusjärjestelmiä, joilla voidaan toteuttaa erilaiset rakennusvaatimukset täyttävät ja vaikuttavat julkisivut.

Sekä uudiskohteissa että vanhaa rakennuskantaa saneeratessa nykypäivän rakennusvaatimukset täyttävät julkisivurakenteet voidaan toteuttaa rakennusjärjestelmillä. Alumiini- ja teräsjulkisivuilla saadaan näyttävyyttä ja valoisuutta liike-, toimisto- ja virastorakennuksiin.

”Ikkuna- ja lasipinnoilla saadaan rakennuksesta näyttävä, ja lisäksi sisätilat ovat avaran tuntuiset. Työhyvinvointi lisääntyy, kun sisätiloissa on luonnonvaloa ja ulos voi nähdä”, sanoo Feon Oy:n metallirakentamisesta vastaava liiketoimintapäällikkö Mika Kortelainen.

Nykyisin metalli-lasijulkisivuilla on monipuolisia ominaisuuksia, jotka saavutetaan erilaisilla teknisillä ratkaisuilla. Rakenteiden lämmöneristävyys, tiiveys, sateenpitävyys, ääneneristys ja turvallisuus ovat huippuluokkaa.

”Kaikkiin vaatimuksiin on tarjolla ratkaisu, olipa kyse palovaatimuksista, savunpoistosta, murtosuojasta tai luodinkestävyydestä”, sanoo Kortelainen.

Alumiini- ja teräsrakenteet ovat pitkäikäisiä ja huoltovapaita. Saneerauskohteissa kymmeniä vuosia sitten asennetut julkisivuikkunat voivat olla edelleen hyvässä kunnossa, mutta rakennusvaatimukset ovat muuttuneet ja rakenneratkaisut kehittyneet vuosien saatossa.

”Ruutuikkunoihin sopivia pieniä ja siroja järjestelmiä on saatavilla, jolloin esimerkiksi Museoviraston suojelemien vanhojen rakennusten julkisivuja voidaan parantaa nykyiset vaatimukset täyttäviksi ulkonäön muuttumatta. Uusilla rakenneratkaisuilla huolehditaan rakennuksen energiatehokkuudesta ja riittävistä U-arvoista”, Kortelainen kuvailee.

Saneerauskohteissa uusitaan yleensä ilmanvaihtojärjestelmät. Samalla kannattaa huomioida lasijulkisivu, sillä vanhat rakenteet eivät välttämättä tue uutta, alipaineistettua ilmanvaihtoa.

Tuoteosaamisella toimiviin rakenneratkaisuihin

Feon toimii asiakasrajapinnassa etsien sopivia ratkaisuja ja teknisiä toteutuksia metallirakentajien kanssa. Suurempiin rakennuskohteisiin voidaan valmistaa mallielementtejä.

”Rakennusvaihe sujuu hyvin, kun suunnittelu tapahtuu arkkitehdin, urakoitsijan, investorin ja metallirakenteiden asiantuntijoiden yhteistyönä. Näin varmistetaan, että rakenneratkaisut täyttävät kohteen tekniset vaatimukset. Asiantuntijatiimimme lisäksi yhteistyökumppaneidemme Schücon ja Jansenin asiantuntijat auttavat mielellään suunnittelutyössä”, sanoo Feonin toimitusjohtaja Petri Kalliokoski.

Yhteistyön avulla erityisen näyttäviin kohteisiin löytyy budjettiin sopivia valmistustekniikoita.

”Mitä erikoisemmasta rakenneratkaisusta on kyse, sitä varhaisemmassa vaiheessa kannattaa varmistaa valmistettavuus ja saatavuus”, vinkkaa Kalliokoski.

”Autamme löytämään sopivat ja laadukkaat rakenneratkaisut suunnittelijan antamien ohjearvojen, kuten dB-ääniluokkavaatimusten tai U-arvojen, pohjalta. Edustamistamme tuotteista on CE-merkintöjen tueksi aina saatavilla testi- ja luokitusraportit, joiden avulla voidaan varmistaa rakenneratkaisujen täyttävän vaatimukset”, lisää Kortelainen.

Laajan teknisen tuoteosaamisen ansiosta Feon pystyy toimittamaan metallirakenteet myös nopealla aikataululla. Feonin verkkokaupasta voi tarkastaa tuotteiden saatavuuden ja hintatason. Tuotevalikoima kattaa julkisivurakenteiden lisäksi myös muut rakentamisen terästuotteet.

”Laadusta ei kannata tinkiä kustannuspaineiden vuoksi”, toteaa Kortelainen.

http://www.prointerior.fi/natiivi/2130/metallirakenteilla-ja-lasipinnoilla-nayttavyytta