Schüco ja Jansen – rakennusjärjestelmien mestarit Feonilta

Tiesitkö, että me Feonilla tarjoamme yritysasiakkaillemme mittavan valikoiman rakennusjärjestelmiä moneen käyttötarkoitukseen: vapaa-ajan asuntojen liukuovista kauppakeskusten, koulujen, virastotalojen ja sairaaloiden julkisivuihin, valokattoihin, oviin, ikkunoihin ja korjausrakentamiseen? Tässä meitä auttavat kokeneet, maailmalla tunnetut kumppanimme Schüco ja Jansen.

Schüco on laadukas saksalainen brändi, jonka alumiiniset rakennusjärjestelmät on kehitetty mitä hankalimpiin olosuhteisiin, myös pohjoisen luonnon armoille. Ennen markkinoille saapumistaan tuotteet käyvät läpi perusteellisen testausprosessin. Schücon erittäin laajasta valikoimasta löytyy ratkaisu jokaiseen tarpeeseen.

Sveitsiläinen Jansen taas on markkinajohtaja teräksestä valmistetuissa ikkuna-, ovi- ja julkisivujärjestelmissä. Myös Jansenin rakennusjärjestelmät testataan huolella korkean laadun takaamiseksi. Jansen on ollut Feonin ja edeltäjämme Onnisen kumppani lähemmäs 50 vuotta – meillä on siis yhdessä huimasti kokemusta Suomen markkinoilta.

Feon on Suomen ainut toimija, joka myy sekä teräksestä että alumiinista valmistettuja rakennusjärjestelmiä ja niiden työstämiseen tarvittavia koneita

Laaja tuotejoukko tarjoaa etuja asiakkaillemme.

”Yhdessä arkkitehtien kanssa voimme punnita vaihtoehtoja: valitako teräs vai alumiini vai yhdistelmä kumpaakin. Autamme asiakkaitamme löytämään heille sopivan kombon molemmilta valmistajilta, eikä asiakkaan tarvitse tukeutua useampaan kumppaniin”, Feonin liiketoimintapäällikkö Mika Kortelainen sanoo.

”Suomessa ovat vallalla puualumiini-ikkunat, mutta viime aikoina alumiinin ja teräksen osuus on kasvanut liikerakentamisen lisäksi myös vapaa-ajan asumisessa ja rakentamisessa. Alumiini- ja teräsrakennusjärjestelmät ovat laadukkaita ja täyttävät paremmin nykyaikaiset rakentamisen vaatimukset”, Kortelainen täydentää.

Molemmat materiaalit yhteenlaskettuna tarjoamme metallirakentajille markkinoiden laajimman tuote- ja palvelukokonaisuuden. Suomessa yleisimmin käytetyt rakennusjärjestelmät löytyvät varastoiltamme Hattulasta ja Forssasta, joten pystymme palvelemaan asiakkaitamme hyvinkin nopeasti. Verkkokauppamme tekee tilaamisen helpoksi vuorokaudenajasta riippumatta.

Myymme asiakkaillemme myös materiaalien työstämisessä tarvittavia koneita ja suunnitteluohjelmia. Näiden avulla asiakkaat voivat tehostaa prosessiaan ja tuotantoaan.

”Tarjoamme asiakkaillemme kokonaisvaltaista pakettia Schücon ja Jansenin rakennusjärjestelmiin liittyen. Emme myy ainoastaan rakennusjärjestelmiä, vaan myös oikeat ohjelmat, koneet ja laitteet. Haluamme olla asiakkaidemme kumppani ja tukea heitä toimintansa kehittämisessä ja menestymisessä”, Kortelainen kertoo.

Autamme asiakasta suunnittelussa ja tilaamisessa nopeasti ja joustavasti

Kustannuksissa voidaan säästää, kun rakennusten ikkuna- ja ovirakenteet yksityiskohtineen suunnitellaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Tällöin suunnitelmia ei tarvitse muunnella jälkikäteen. Feonilla autetaan ratkaisujen valinnassa.

”Useimmiten alan johtavat yritykset tuntevat tuotteemme, mutta on silti hyvä miettiä ratkaisuja yhdessä jo kohteen suunnitteluvaiheessa. Tilaaminenkin on helppoa, kun suunnittelussa on valittu oikea ratkaisu oikeaan paikkaan kustannustehokkaasti ja laadusta tinkimättä”, Kortelainen kertoo.

”Myyntitiimimme on ollut alalla pitkään, ja olemme kaikki olleet aiemmin asiakkaan housuissa. Tunnemme asiakkaidemme kohtaamat haasteet, kun he tekevät kauppaa omien asiakkaidensa kanssa ja pyrkivät voittamaan tarjouskilpailuja”, Kortelainen lisää.

Feon auttaa asiakkaita lisäksi nopeissa toimituksissa ja teknisissä ratkaisuissa. ”Ostajilla on monesti kiire, meiltä apua saa heti. Pystymme reagoimaan nopeasti ja joustavasti ja auttamaan monessa asiassa, kuten viranomaismääräysten täyttämisen varmistamisessa. Teemme laskelmia suunnitteluohjelmilla löytääksemme parhaat vaihtoehdot esimerkiksi energiatehokkuuden maksimoimiseksi. Käymme myös läpi asiakkaan laskelmia yhdessä asiakkaan kanssa ja teemme muutoksia tarvittaessa”, Kortelainen kuvaa.

Schücon ja Jansenin rakennusjärjestelmät vastaavat markkinoiden vaatimuksiin

Rakennusmarkkinoiden vaatimukset kasvavat koko ajan maailman muuttumisen mukana. Schüco ja Jansen auttavat meitä tarjoamaan ratkaisut tämän päivän ja tulevaisuuden toiveisiin ja määräyksiin.

Kevään 2022 käänteet maailmanpolitiikassa nostivat turvallisuusvaatimuksia entisestään. Murtosuojaus, luodinkestävyys ja räjähdyskestävyys ovat nyt ajankohtaisia asioita, ja turvaa toivotaan yhä enemmän myös vapaa-ajan rakentamiseen. Samaan aikaan ympäristöasiat ovat kasvavissa määrin osana rakennusvaatimuksia esimerkiksi rakennuksen hiilijalanjäljen ja energiatehokkuuden laskemisen myötä.

Turvallisuus ja ympäristöasiat ovat tärkeitä myös Feonille. Roolimme on varmistaa, että sekä toimittamamme tuotteet että niiden jalostus täyttävät ne määräykset, joita asiakkailtamme vaaditaan. Olemme panostaneet ympäristönäkökohtiin myös omassa toiminnassamme esimerkiksi investoimalla aurinkosähköön halleissamme.

Muiden muutosten ohella Suomessa on herätty korkeaan rakentamiseen. Siihenkin löytyy ratkaisuja Feonilta.

”Helsingin Kalasataman tornitalojen lisäksi suunnitelmia korkeaan rakentamiseen on nyt pöydillä paljon. Korkeassa rakentamisessa tuotteiden vaatimukset ovat todella erilaisia kuin matalassa rakentamisessa, mutta Schüco on siinä hyvin vahva. Schücon pitkä kokemus eri puolilta maailmaa tarjoaa tukevan pohjan tuleviin projekteihin”, Kortelainen sanoo.

Katso verkkokaupastamme löytyvät rakennusjärjestelmät täältä tai ota yhteyttä myyntiimme.