Teräspalveluyhtiö Feon ostaa Kontinon – kauppa vahvistaa Feonin markkina-asemaa alan suurimpana kotimaisena toimijana

TIEDOTE Helsinki 14.12.2020 10:00

Suomalainen teräspalveluyhtiö Feon on allekirjoittanut sopimuksen Kontinon teräspalveluliiketoiminnan ostamiseksi. Toteutuessaan kauppa vahvistaa Feonin markkina-asemaa alan suurimpana kotimaisena toimijana sekä tuo teräksen verkkokaupan yhä useampien asiakkaiden ulottuville.

Kotimaisen perheyhtiö Onvest Oy:n tytäryhtiö Feon Oy kasvattaa markkinaosuuttaan ostamalla toisen suomalaisen teräspalveluyhtiön, Oy Kontino Ab:n liiketoiminnan. Muodostuvan kokonaisuuden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 150 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 220 henkeä.

Yrityskaupan jälkeen Feon tarjoaa sekä nykyisille että uusille asiakkailleen entistä laajemman tuote- ja palveluvalikoiman sekä tehokkaan jakeluverkoston. Samalla yhä useammalla asiakkaalla on mahdollisuus hyödyntää Feonin edistyksellistä verkkokauppaa tilausten teossa.

Feonin toimitusjohtaja Petri Kalliokoski uskoo alan kotimaiseen kehitykseen ja ammattitaitoon: ”Toteuttamalla tämän merkittävän kasvuloikan pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistäkin paremmin, Suomen kattavimmalla varastovalikoimalla ja nopeimmilla toimituksilla. Olemme tehneet suuria panostuksia tuodessamme verkkokaupan hyvin perinteiselle alalle, ja jo nyt kolmasosa kaikesta myynnistämme tulee sähköisten kanavien kautta. Koronatilanteessa tämä on osoittautunut erityisen hyväksi kehityssuunnaksi. Yrityskaupan myötä pääsemme nyt tarjoamaan entistä laajemmalle asiakaskunnalle helppoja ja nopeita sähköisiä ostokanavia.”

Yritysostot tukemassa kasvustrategiaa ja vahvaa markkina-asemaa

Feon on kasvustrategiansa mukaisesti vahvistanut yrityskaupoilla markkina-asemaansa alan merkittävänä kotimaisena toimijana. Yhtiö osti viime keväänä teräslevyjen tukkukauppaan ja esikäsittelypalveluihin erikoistuneen uusikaupunkilaisen AluSteel Oy:n. Feon ja tytäryhtiö AluSteel ovat yhdessä suurin suomalaisomisteinen teräspalveluyhtiö.

Feonin omistaja, perheyhtiö Onvest suhtautuu positiivisesti Feonin vahvistumiseen markkinassaan: ”Aktiivisen kotimaisen omistajuuden puolestapuhujina pidämme erityisen myönteisenä, että kaksi alan johtavaa toimijaa yhdistyvät entistä vahvemmaksi ja kilpailukykyisemmäksi yhtiöksi”, kertoo Onvestin toimitusjohtaja Kalle Kekkonen.

Kontinon tavoin myös Feon on suomalaisen perheyhtiön omistama ja siksi Feon on ostajana Kontinon toimitusjohtajan Aimo Kankareen mieleen: ”On hienoa, että tekemämme työ herättää arvostusta, ja Kontinoa halutaan kehittää jatkossakin kotimaisen omistajan tuella. Uskon, että Feonista ja Kontinosta tulee hyvä asiakaslähtöinen kokonaisuus.”

Kaupan odotetaan toteutuvan loppuvuodesta 2020 tai alkuvuodesta 2021, eikä sillä ole vaikutuksia Feonin tai Kontinolta siirtyvän liiketoiminnan henkilöstöön tai palveluihin.

Lisätiedot:

Petri Kalliokoski, toimitusjohtaja, Feon Oy
petri.kalliokoski@feon.fi
+358 40 135 4950

Feon Oy

Feon Oy on markkinoiden suurin kotimainen teräspalveluyhtiö, jonka tavoitteena on tarjota asiakkailleen kattavaa ja sujuvaa terästuotteiden toimitusta ja palvelua Suomen markkinoilla. Feonin asiakkaita ovat kone- ja laitevalmistuksen sekä teräsrakentamisen ammattilaiset. Feon kehittää suomalaista teollisuutta digitalisoimalla palveluja ja toimintatapoja. Feon-konserniin kuuluu Uudessakaupungissa toimiva tytäryhtiö AluSteel Oy. Yhdessä Feon ja AluSteel muodostavat noin 90 miljoonan liikevaihdon ja työllistävät Suomessa noin 140 henkilöä. Feonin omistaa suomalainen perheyhtiö Onvest Oy.

Lisätietoja: www.feon.fi

Oy Kontino Ab

Oy Kontino Ab on vuonna 1928 perustettu teräksen tukkuliike. Yhtiö toimittaa terästä rakentamiseen ja konepajateollisuuteen kaikkialle Suomeen. Kontino valikoi teräkset suoraan terästehtailta asiakkaiden laatuvaatimusten, kilpailukykyisen hinnan ja tehokkaan logistiikan perusteella. Varastot sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella Vantaalla ja Tampereella, ja asiakkaita palvelee liki 100 kontinolaista ympäri Suomen.

Lisätietoja: www.kontino.fi